Druvas brūnaļa, strauja kā upe un neizdibināma kā augstie krasti un straujie līkloči. Kā jau noprotat Gaujai garšo šokolādes saldējums, ne tikai tādēļ ka tas ir no svaiga piena, bet arī tādēļ ka vakaros pievienojot saldējuma bumbiņu siltam pienam, sanāk gards kakao... un tad var lēnām un mierīgi vērot dabu, kā pumpuri aizveras uz koku lapām, kā bitītes ielien savos stropos uz nakts guļu...

Seko Gaujai un uzzini pirmais visgardākās saldējuma desertu receptes:
Ciecere Venta

Flinstonu kokteilis

Freds un Vilma atļāva mums publicēt šo īpašo Flinstonu ģimenes kokteili. Pagatavojiet to un esiet tikpat apmierināti ar dzīvi kā Freds Flinstons :)

330ml apelsīnu limonāde
250ml plombīra saldējums
50ml apelsīnu sīrups

Lielās kokteiļa glāzēs pilda sīrupu.
Pa virsū liek saldējumu un pārlej ar limonādi.
Pasniedz ar kokteiļu karoti, ar kuru kokteili pirms dzeršanas sajauc.

Deserts ir tapis sadarbībā ar www.bonappetit.lv

Kafijas kokteilis ar cigoriņu saldējumu

Pastāv maldīgs uzskats, auksti dzērieni jābauda karstā gada laikā! Nu kāpēc? Ja tas ir garšīgs un atsvaidzinošs, kāpēc to nebaudīt cauru gadu?

50g cigoriņu saldējums
100ml auksta kafija
100ml piens
rīvēta šokolāde
30ml piparkūku sīrups 

Blenderī ielej pienu, kafiju un sīrupu. Uzputo un pārlej glāzēs. Pa virsu uzliek saldējuma bumbiņu. Dekorē ar rīvētu šokolādi.

Deserts ir tapis sadarbībā ar www.bonappetit.lv

Cigoriņu saldējuma kokteilis ar kafiju

Sastāvdaļas:
250 grami Druvas cigoriņu saldējuma
40 ml šokolāde
20 ml karameļu sīrups
150-200 ml piens
50-100 ml kafija
šokolādes skaidiņas

Pagatavošana:
Blenderī ievietojam saldējumu, pievienojam ūdens peldē izkausētu šokolādi, pielejam karameļu sīrupu, pienu un kafiju (vēlams nedaudz atdzesētu). Kārtīgi sakuļam. Lejam glāzēs.... uzberam šokolādes skaidiņas, ieliekam salmiņu un ...

Laiks veldzēties !

 

p.s. Paldies kokteiļa tapšanā cafe Osiris

Plombīra saldējuma, cidoniju un smilšērkšķu sulas kokteilis

Sastāvdaļas:
250 ml Druvas plombīra saldējums
1/2 banāns
1 ēdamkarote medus
100 ml cidoniju sula
100 ml smilšērkšķu sula

Pagatavošana:
Ievieto saldējumu kopā ar banānu, medu un sulām blenderī, sakuļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Pasniedz glāzēs, dzert vēlams ar salmiņu.  Un atceries - gatavojot saldējuma kokteiļus, galvenā sastāvdaļa ir labs saldējums. :)

Laiks veldzēties !

 

p.s. Paldies kokteiļa tapšanā cafe Osiris

Plombīra saldējuma kokteilis ar valriekstiem

Sastāvdaļas:
250 ml Druvas plombīra saldējums
1/2 banāns
150 ml piens
Ēdamkarote medus
100 gr valriekstu

Pagatavošana:
Ievieto valriekstus blenderī, (riekstus vēlams iepriekš kārtīgi sasmalcināt), tad pievieno saldējumu, banānu, medu un pienu, sakuļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Pasniedz glāzēs, dzert vēlams ar liela izmēra salmiņu. 

Laiks veldzēties !

p.s. Paldies kokteiļa tapšanā cafe Osiris

Plombīra saldējuma kokteilis ar mango un dzērvenēm

Sastāvdaļas:
250 grami Ķiršu-banānu saldējums Druvas pērle
100 gr mango
100 gr dzērvenes
150 ml ananāsu sula

Pagatavošana:
Ievieto saldējumu kopā ar banānu, medu un sulām blenderī, sakuļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Pasniedz glāzēs, dzert vēlams ar salmiņu.  Un atceries - gatavojot saldējuma kokteiļus, galvenā sastāvdaļa ir labs saldējums. :)

Laiks veldzēties !

p.s. Paldies kokteiļa tapšanā cafe Osiris

Plombīra saldējuma kokteilis ar arbūzu un meloni

Sastāvdaļas:
250 gr Druvas plombīra saldējums
100 gr arbūzs
100 gr melone
150 ml ābolu sula
20 ml svaigi spiesta laima sula
20 ml cukurniedru sīrups

Pagatavošana:
Izspiež laima sulu, ielej blenderī,  ieber iepriekš sagrieztus arbūza un melones gabaliņus, pievieno saldējumu, cukurniedru sīrupu un ābolu sulu, sakuļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Pasniedz glāzēs, dzert vēlams ar salmiņu.  

Laiks veldzēties !

p.s. Paldies kokteiļa tapšanā cafe Osiris